ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ

Η περίπτωσή σας είναι μοναδική. Αυτή είναι η αρχή μας.

Είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό οτιδήποτε αφορά την υγεία, απλό ή πολύπλοκο, να προκαλεί πάντα άγχος για τους περισσότερους ασθενείς. Παρόλα αυτά το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι η ομάδα της Σπονδυλικής Στήλης χειρίζεται εξίσου πολύπλοκες περιπτώσεις, ίσως σαν και τη δική σας, πολύ συχνά. Ένα πρώτο βήμα για να μετριάσουμε την ανησυχία σας είναι να προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε περισσότερο με την δική σας περίπτωση καθώς και με τις επιλογές της θεραπείας σας. Η ομάδα μας πιστεύει στην πλήρη ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την κατάστασή τους. Ο χειρουργός σπονδυλικής στήλης θα καθορίσει την καλύτερη θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Οσφυϊκή Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης

 

Μικροδισκεκτομή / Διαδερμική Αφαίρεση Δίσκου

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου μπορεί να πιέσει τους νευρικούς σχηματισμούς και να προκαλέσει σοβαρό, οξύ πόνο, μούδιασμα ή/και αδυναμία στα κάτω άκρα. Με τη μικροδισκεκτομή αφαιρείται το τμήμα του δίσκου το οποίο πιέζει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης μέσω μιας μικρής τομής στο δέρμα μήκους μόλις 2 εκατοστών και πάντα με τη βοήθεια του χειρουργικού μικροσκοπίου. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση χρησιμοποιεί μια πολύ μικρότερη τομή από τις παραδοσιακές ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης και δεν προκαλεί βλάβη στους ραχιαίους μύες. Από την άλλη μεριά, η χρήση του μικροσκοπίου εξαλείφει την πιθανότητα υποτροπής η οποία αποτελεί συχνή επιπλοκή της Laser δισκεκτομής ή της δισκοπλαστικής.

Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης

 

Πρόσθια Αυχενική Δισκεκτομή και Σπονδυλοδεσία

Η Πρόσθια Αυχενική Δισκεκτομή και Σπονδυλοδεσία είναι η επέμβαση κατά την οποία ένα τμήμα του εκφυλισμένου αυχενικού δίσκου αφαιρείται με σκοπό την άρση της πίεσης στις αυχενικές νευρικές ρίζες από τις κήλες των αυχενικών μεσοσπονδύλιων δίσκων. Ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης (κλωβός) και οστικό μόσχευμα εισάγονται στη θέση του αφαιρεθέντος αυχενικού δίσκου ώστε να διατηρηθεί το μεσοσπονδύλιο ύψος και να ευοδωθεί η σπονδυλοδεσία των παρακείμενων αυχενικών σπονδύλων.