Η περίπτωσή σας είναι μοναδική. Αυτή είναι η αρχή μας.

Είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό οτιδήποτε αφορά την υγεία, απλό ή πολύπλοκο, να προκαλεί πάντα άγχος για τους περισσότερους ασθενείς. Παρόλα αυτά το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι η ομάδα της Σπονδυλικής Στήλης χειρίζεται εξίσου πολύπλοκες περιπτώσεις, ίσως σαν και τη δική σας, πολύ συχνά. Ένα πρώτο βήμα για να μετριάσουμε την ανησυχία σας είναι να προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε περισσότερο με την δική σας περίπτωση καθώς και με τις επιλογές της θεραπείας σας. Η ομάδα μας πιστεύει στην πλήρη ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την κατάστασή τους. Ο χειρουργός σπονδυλικής στήλης θα καθορίσει την καλύτερη θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ

 

Η ισχιαλγία είναι το αποτέλεσμα του ερεθισμού των νευρικών ριζών της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η ισχιαλγία συνήθως εκδηλώνεται ως ένας πόνος που ξεκινά από το κατώτερο τμήμα της μέσης ή τους γλουτούς και αντανακλά στο πόδι. Οι ασθενείς με ισχιαλγία μπορεί επίσης να παραπονούνται για μούδιασμα, μια αίσθηση σαν “καρφίτσες και βελόνες”, μυϊκή αδυναμία καθώς και αλλαγές στα αντανακλαστικά τους. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν με την κάμψη της μέσης, την ανύψωση αντικειμένων, το βήχα ή το φτέρνισμα.

Το συχνότερο αίτιο της ισχιαλγίας είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου η οποία μπορεί να πιέσει τη νευρική ρίζα που διέρχεται ή εξέρχεται από το ίδιο επίπεδο.

Η συντηρητική θεραπεία της ισχιαλγίας έχει ως στόχο τη μείωση του πόνου. Η αρχική θεραπεία περιλαμβάνει κρύα επιθέματα ή θερμότητα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μυοχαλαρωτικά, παυσίπονα, και εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός. Η φυσικοθεραπεία και οι επισκληρίδιες έγχυσεις με κορτιζόνη μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ασθενείς να επιστρέψουν στην πλήρη δραστηριότητά τους. Η πλειονότητα των ασθενών με ισχιαλγία θα εμφανίσει θετικά αποτελέσματα με την συντηρητική αντιμετώπιση εντός μερικών μηνών.

Ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη μη χειρουργική θεραπεία και που εξακολουθούν να εμφανίζουν επίμονη ισχιαλγία θα ωφεληθούν από τη χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με τον ασθενή να εξέρχεται του νοσοκομείου ακόμη και την ίδια ημέρα, χωρίς πόνο.